P. Madsen og udgivelsen af hans cd.

Lyt til “Polka nr. 66” af P Madsen.

Dorthe Linde Jørgensen; Spillemandskredsen skriver i “Trin & Toner” Nummer 8. August 2010  følgende om P. Madsen projektet…

 

MUSIK AF P. MADSEN – Mols
-og fra hans nodebøger.

Mon P. Madsen, der levede 1843-1926, havde drømt om, at hans noder skulle være grundlaget til en CD-indspilning anno 2010? – næppe! Ikke desto mindre er det nu tilfældet. Spillemandslauget Djursland-Mols tog ud fordringen op, og Niels Viggo Madsen, barnebarn af P. Madsen, testamenterede et pengebeløb til spillemandslauget og satte navn på 4  personer, som han ønskede skulle gennemføre projektet med udgivelse af en nodebog og indspilning og udgivelse af en CD med musikken.

Så var det så i arbejdstøjet! Og heldigvis var 16  af spillemandslaugets medlemmer med på ideen. Da det er en tidskrævende proces at øve op til en CD og dernæst indspille den, så har laugets medlemmer kunnet sige ja/nej tak til at være med.

Spillemandslauget øvet melodierne, og det er tydeligt, at der er arbejdet ihærdigt med sammenspillet.
Danserytme var for Niels Viggo meget centralt sammen med, at melodien skal stå tydeligt, og det er lykkedes meget flot på denne CD. Der er på cd’en 19 forskellige melodier, hvor mange forskellige dansetyper bliver præsenteret.

De forskellige instrumenter kommer hele tiden til deres ret, da der veksles mellem, at instrumenterne er melodi­førende og 2. stemme spillere.

Bassen lægger hele vejen igennem en god bund. Der er ligeledes stor vekslen mellem at ganske få spiller og dernæst hele orkesteret. Det gør CD’en spændende at lytte til.

P. Madsen boede på Mols og var husmand, musiker og komponist og er nu altså også udgivet på CD med et tilhørende nodehæfte. De dejlige melodier kan nu blive kendte og spillede på andre egne.

Ove Andersen får i pixibogen en speciel tak, da han har fulgt lauget igennem hele processen.
Ove’s entusiasme har været vigtig, og lauget siger en stor tak til Ove.

Et fantastisk initiativ og et stort tillykke med projektet og det flotte resultat.

Er du interesseret i nodehæftet eller CD’en, kan du få flere informationer ved at henvende dig her:  


     

     

    Tilbage til forsiden