Kursustilbud

Lauget er medlem af DGI Musik og Dans, og vi har derfor mulighed for at deltage i kurser, som arrangeres i det regi.

Læs DGI’s kursushåndbog her:  Håndbog 2021 Dans og Musik Østjylland

Spillemandskursus med Maren Hallberg den 9. oktober i Grenaa Idrætscenter.

På dette kursus får du mulighed for at dygtiggøre dig i musik fra Vestjylland, og du kommer hjem med nye polkaer og valse.
I 2010 udgav Maren Hallberg, Lilian og Gitte Vammen bogen og cd´en “Buestrøg og Bælgtræk” med musik fra Familien Sørensens repertoire.

Lilian Vammen (harmonika) er fjerde generation i spillemandsfamilien Sørensen. Hun har sit repertoire efter faderen Thomas Ingolf Sørensen (violin) og dennes fætter, Helge Sørensen (harmonika). Lilian spillede i mange år sammen med Thomas, Helge og sin ægtefælle Gitte Vammen (klaver) i “Familien Sørensens Orkester”.
Familien Sørensens repertoire er domineret af mange pardanse; vals, trippevals, polka, scottish, mazurka, træde af hopsa, rundtenom, Den lille og Store Hamborger, Galopade, Fremad og nogle turdanse. Denne workshop koncentrerer sig om pardansene.

Om instruktøren:
Maren Hallberg har en bachelor fra folkemusiklinjen og i klassisk harmonika. Hendes hovedfags lærer i folkemusik var Carl Erik Lundgaard samt Gitte Vammen.
Maren har levet som musiker, underviser og komponist siden 2000. Hun spiller og underviser i mange forskellige sammenhænge og hendes hovedorkester er Svøbsk.
 Tilmeld dig her:

 

Ligeledes er Lauget medlem af Spillemandskredsen. Også der er der almindeligvis muligheder for kursusdeltagelse.

Kig på www.spillemandskredsen.dk, her ligger kursusbeskrivelserne almindeligvis.

Læs iøvrigt om Spillemandskredsens kurser her: Spillemandskredsens kurser

 

 

Lidt om kommende lokale kursus:
Lauget har fået tradition for at arrangerer 2 spillemandskurser om året med en instruktør udefra, og vi forsøger at veksle mellem en violin- og harmonikainstruktør. De instruktører, vi har haft hidtil, har haft kendskab til begge instrumenter og ved også en del om de øvrige instrumenter, vi anvender i Lauget.
Med de enkelte instruktørers kendskab til egnstraditioner og spillestil, bliver kurserne meget afvekslende, og med så forskelligt indhold som der hidtil har været, bliver det aldrig kedeligt at komme på kursus.