Laugs- og Sammenspilsaftener.

Laugs- og sammenspilsaftenerne er vores øve- og inspirationsaftener.

Der er en laugsaften hver måned og en sammenspilsaften ca. 14 dage efter, når det kan passe ind.
Laugs- og sammenspilsaftenerne holdes på Kattegatskolen (Østre skole), Skolebakken 20, Grenaa, fra kl. 19.00 til 21.45 på skiftende torsdage.
  • De næste tre Laugsaftener har vi igen den fornøjelse, at Ove Andersen kommer og spiller med os.
    Det er torsdagene: 13. september – 4. oktober og 8. november.
  • De næste sammenspilsaftener er torsdag den 20. september – den 25. oktober og den 22. november.
Laugsaftenerne er vores naturlige samlingspunkt og skulle gerne give os den kontinuerlige energitilførsel, vi har brug for som spillefolk. Vi har alle brug for at træne det tekniske – hver på vores niveau, og der foreligger altid et program, man kan øve i forvejen. Vi diskuterer spillestil, fraseringer, becifringer og meget andet, og efter en god spilleaften går man hjem fyldt med nye ideer til, hvordan man kan bruge sit instrument.
Erfarne forspillere fører os sikkert igennem aftenerne, og af og til hyrer vi fremmede instruktører til at stå for spillet.
Laugsaftenerne sigtes der mod at spille i dansetempo.
sammenspilsaftenerne spiller vi sammen i et tilpasset tempo.
Der vil være en tovholder, der spiller for, og programmet tager udgang i ”358 Danske Folkedansemelodier” og i Laugsmappen.
Melodierne i den bliver løbene udskiftet og nye forslag modtages gerne. Rækkefølgen og evt. nye melodier planlægger vi i fællesskab.
Aftenen er for alle, også dem der kan spille hurtigt, men fordi vi spiller melodierne mange gange i et tilpasset tempo, bliver der en mulighed for at eksperimentere med anden stemmer, efterslag eller evt. andet, som du arbejder med for tiden.